El nostre bloc gastrònom i de tasts

D.O.q Priorat

A Cinc Ceps hem dedicat el tast del mes de febrer als vins de la DOq Priorat. D’entrada volíem fer una mescla entre blancs i negres, però a la fi, tot plegat, va ser un poc desajustat. El blanc, que estava excepcional, no era Priorat, sinó de la DO que hi ha metres enllà a Montsant.

Una vegada més, hem repetit dinar al restaurant Tast d’Oliva on Guillermo i Laura ens cuiden molt bé, com de costum. Ací una mostra del que vam menjar:

Crema de verdures

Espàrregs amb sobrasada i formatge extremeny

Ensalada amb foie i poma?

Crema de pebrera verda amb caballa i ou

Espaguetis amb ragú de ternera

El que vam beure

A banda dels vins de dalt, vam beure un Clos Maria 2007 de Mas Perinet. Un vi de garnatxa blanca i xenin blanc. Caràcter mineral i tipicitat Priorat-Montsant.

Els negres van ser: Martinet Bru 2008 de Mas Martinet, Gran Clos del 2000, Salanques 2005 de Mas Doix, Lo Món 2007 de Trossos del Priorat, Embruix 2006 de Vall Llach i Scala Dei 2004 .

Encara que tots tenen una tipicitat prioratina, cadascun d’ells té un cupatge diferent i d’entre ells vam triar el Gran Clos, Salanques i Lo món.

Els vins que més van agradar

 

Per a març tenim una eixida especial que ja farem pública al bloc i els vins que tastarem molt desitjats!

Deixa un comentari