Joël Bistronomic
Quan tenim tan prop d’on vivim el restaurant revelació de la C. Valenciana 2011, és qüestió de temps que la colla gastronomica Cinc Ceps anem ha fer-li una visita. Si a més el seu cuiner, Rafa Soler, és el guanyador del VI campionat d’Espanya a la millor barra de pintxos i tapes, la cosa ja corre pressa.
Teníem ganes de conèixer a un del restauradors de referència de la denominada nova cuina valenciana, i després de diversos intents el 26 d’abril al final concertarem una cita per a anar a dinar. Com de costum, el menú estava tancat, però aquesta vegada per la complexitat del mateix, no ens vam posar d’acord en la temàtica dels vins a dur, així que al final vam optar per vins negres de Montsant, blancs amb fusta i alguna que altra sorpresa friki que tant ens agraden.
El restaurant es troba en l’avinguda d’Alacant de Dènia, i és un local no massa gran, sense gairebé decoració, modern, però molt acollidor. En arribar, el cuiner Rafa Soler ens dona la benvinguda cordialment i marxa ràpidament a la cuina, però com el local és menut continuem la conversa, ell a la cuina i nosaltres a la barreta de fora, mentres feiem temps per que arribaren tots. Abans de seure a taula varem brindar amb un Gramona Imperial que va portar l’amic Guillermo, per tal celebrar el seu recent nomenament com millor sumiller de la C.Valenciana 2012.
Ja a taula ens servixen abans de tot un pa d’oli molt bo. Cal dir que el pa sempre el fan ells i de varis tipus, entre bo que estava i l’hora que era va desaparèixer en un tres i no res.
Com a aperitiu-primer entrant ens van servir un fetge de rap, àcids, amargs i picants, un excel·lent i sabrós fetge de rap tractat com si fos un micuit de fetge d’ànec amb un atrevit i conseguit contrast de notes àcides i amargosses i un toc de pebre.
Vam continuar amb un carpaccio de gambes amb alvocat, algues i cítrics, que amb una textura arriscada i un, tal vegada, excés de llima va ser del plats que menys van agradar. Amb aquests dos entrants ja intuiem que aquell dinar no deixaria indiferent ningú i que el joc de contastos i textures seria la nota dominant.
Seguirem amb una amanida de tonyina fresca, caparres i tomaques. Més que amanida un consomé, però molt gustós i refrescant. Per acabar amb els entrants varem tastar una cebeta amb formatge de cabra, anxoves i olives negres, que amb molta elegancia anava lligant tots els components (tots prou extrems) amb un encert considerable, de lo millor.
Deixa un comentari