El nostre bloc gastrònom i de tasts

Knockin´on Heaven´s Door

    Knockin´on Heaven´s Door

Als qui ens agrada la bona taula, i sobre tot el bon beure, tenim de vegades l’ocasió, no massa vegades no us penseu, de poder tocar el cel amb la punteta dels dits. Això semblant és el que vam sentir a la reunió de la colla gastronòmica “Cinc Ceps” del passat mes de març. Com ja sabeu aquesta era la primera vegada que no fèiem convocatòria general, ja que per motius d’organització les places estaven limitades a 8 persones. Gràcies a les bones gestions del nostre amic Pau, vam poder demanar torn per a poder gaudir d’un dinar al “restaurant” del C.D.T. L’Alqueria del Duc de Gandia.

Per a qui no conega, els CDTs son centres de desenvolupament turístic, i formen part d’una xarxa amb diversos centres distribuïts en València, Alacant , Castelló, Dénia, Torrevella, Benidorm i Gandia. Principalment funcionen com a escoles per a formar restauradors, pastissers, sumillers, cambrers, caps de sala, etc, però també fan un tasca important amb tallers i cursos d’actualització de coneixements i formació continuada per a professionals en actiu. El de Gandia en concret, es troba en un entorn mediombiental, d’horts i marjals, ben a prop de la universitat de Gandia i d’uns ullals que constitueixen un magnífic ambient de vegetació i fauna. Els orígens de l’edifici es remunten a una torre vigia del segle XV, a la qual posteriorment se li va adossar, al segle XVI, una alqueria fortificada, utilitzada com a residència d’estiu per la família Borja, ducs de Gandia. Actualment, i esplèndidament rehabilitada, conté diverses aules, obrador, cuina, celler, etc. Com entendreu això ho havíem de vore.

Després dels tràmits burocràtics i telefònics pertinents, ens varen donar cita per al 24 de març, i allí ens varem plantar puntuals tots, per primera vegada, per tal de vore i tastar el bon fer dels alumnes de l’escola. Al ser dependent de la Conselleria de Turisme, els CDTs no són centres oberts al públic com els restaurants, i no es paga per el dinar (almenys en alguns). Es per això, que fidels al nostre costum vam demanar permís als responsables per tal de portar el nostre vi, i com el dinar era tant “barat”, el nostre Cep nº 2 i sumiller de la colla va fer una selecció de vins, diga’m…un poc més especial del que és habitual.

Riesling Grand Cru Rangen de Thann Clos Saint-Théobald 1998 i Katharinenhof gewürztraminer kabinett halbtrocken 2004

Les fotos del que vam menjar:

Aperitiu de crema de verdures

Tortada molt fina d'aladrocs, dàtils i tomaques amb "tapenade" d'olives negres.

Amanida de brots d'herbes, flors i borumballes de pernil amb llagostins i pesto en desconstrucció

Llobarro amb escates de polp, bromera de creïlla i "air-bag" de pa

Pollastre de corral amb salsa "Tajin" i puré de poma i bolets

Secret ibèric empanat amb salsa agredolç i puré de poma

Postre dolç de l'Alqueria

Pesquera Reserva 1996 i V3 Viñas Viejas 2007

Vega Sicilia 'Único' 1990

Els vins que vam poder gaudir van ser  el que hem vist anteriorment. Per ordre: Katharinenhof gewürztraminer kabinett halbtrocken 2004, el V3 Verdejo Viñas Viejas 2007, un vi que el Cep nº 2 havia llevat l’etiqueta i després de tastar-lo i discutir un poc, ens va sorprendre: Gran Sangre de Toro de Bodegas Torres. El següent vi també estava tapat i de nou ens va sorprende. Un ribera ben envellit i conservat: Pesquera Reserva 1996d’Alejandro Fernández. Després un dels grans vins que tots estavem esperant Vega Sicilia Único 1990. Per comparar i veure encara quan viu estava la casa ens va oferir un Enrique Mendoza Cabernet-Shiraz Reserva 2007. Per acabar la festa una d’aquelles coses rares que agraden a molts: Riesling Grand Cru Rangen de Thann Clos Sainte-Théobald 1998 de verema tardana de Domaine Schoffit.

Una vegada acabat el dinar, i com no vam poder allargar la sobretaula perquè anaven a impartir un curs a la mateixa sala en la que ens trobàvem, decidirem per unanimitat preocupant , acceptar la invitació de l’amic Cristian per tal de anar a fer-nos el/els “Gintonics” que tot bon final de dinar mereixen , al local en elqual treballa. Enfilarem cap al centre de Gandia, on fa un temps ha obert el local “La Pureta“, lloc tipus tasca moderna, amb molts vins per copes i on fan un gins més que acceptables. El que anava a ser una copa, va derivar en una cata de gintonics en tota regla. Amb degustacions variades d’una mateixa ginebra, però amb diferents preparacions, la barra del local anava omplint-se de copes tant ràpidament que no et donava temps a tastar-ho tot. Barrejada amb corfa de taronja, amb menta, amb maduixes, cogombre,etc. Amb diferents tòniques, Fever, Six, Fentimans, Schweppes, Nordic ,en fi,un festival del Gintonic…Però amb molt de trellat.

Barra de La Pureta amb la degustació de gintonics

A poc a poc la gent va anar retirant-se, uns més que altres, cap a casa, tancant així un dia certament espectacular.

La propera farem verdejos a Oliva…ja vos contarem.

3 responses

  1. En la meua opinió, ha estat la millor quedada fins el moment. Tot i que la de caves no es queda molt endarrerida!

    El dijous més

    21 Abril 2011 a les 13:40

  2. Cep 4

    Mooooolt bé, bona crònica

    Quin festival.

    27 Abril 2011 a les 0:34

  3. Yeee açò es més vell que la Xarito… On estan les cates noves…

    Ja…

    5 Juliol 2011 a les 10:32

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s